Първото издание на Тази Коледа чудесата правите Вие набра над 15 000 лв.

Първото издание на кампанията Тази Коледа чудесата правите Вие, организирано от фондация „За Нашите Деца“ в края на 2013 г., събра 15 166,50 лв. в помощ на изоставени деца. Коледната кампания даде възможност на служителите на 22 водещи компании сами да организират благотворителен обяд, кино вечер в офиса, разпродажба на стари вещи, викторина, караоке и много други инициативи, с които да покажат своята съпричастност към съдбата на децата, живеещи в изолацията на социалните домове. Част от компаниите отчисляваха и процент от печалбата от своите продукти и услуги, като по този начин обвързаха своя бранд с обществено значимата кауза и успяха да ангажират не само своите служители, но и своите клиенти.

Организирахме кампанията Тази Коледа чудесата правите Вие, защото вярваме, че хората в България имат нужда да усетят своя личен принос, да се докоснат до промяната, да усетят, че всяко тяхно действие има значение. За нас не е толкова важна събраната сума, колкото щастието в очите на всички служители, които дадоха частица от себе си, за да могат повече български деца да живеят в семейство. Щастливи сме, че кампанията ни се прие толкова положително и че подари на всички участници безценни емоции и чувство на удовлетвореност, което изпитваме само тогава, когато знаем, че сме помогнали на някого. Сигурни сме, че посланието на коледната ни кампания ще се носи през цялата година и вече знаем, че някои от компаниите планират да продължат своята социална отговорност и да организират още благотворителни мероприятия.”, коментира Теодора Стоименова, мениджър „Комуникации и социална отговорност” на фондация „За Нашите Деца”.

Набраните през 2013 г. са инвестирани в спасяването на новородени бебета от изоставяне, намиране на приемни родители за деца, които не могат да живеят в своето семейство и настаняване на бебета в Семейната къща на фондацията, която ги спасява от живот в социален дом.

 

Участниците през 2013 г.:

ABC Design&Communication

Cargill България

Core Assets

Deichmann България

Deloitte България

Dundee Precious Metals Chelopech

EOS Matrix България

I Do Advertising

ICN.bg 

JPoint 

PricewaterhouseCoopers

Verint България 

Астра Зенека

Болд Фешън

Евро кетъринг

Евробет

Информационен център www.infocall.bg

Компас

Крестън БулМар 

Летище София ЕАД

Софита 

ЧСОУ Рьорих

 

Медийните ни партньори безвъзмездно популяризираха инициативата и помогнаха тя да достигне до повече хора:

 

Списание „Твоят бизнес

Dir.bg 

Actualno.com 

News.bg 

Мениджър Нюз

Economic.bg

BulgariaUtre.bg 

iWoman.bg 

Az-jenata.bg 

Az-deteto.bg 

Obekti.bg 

NGObg.info