кампания 2016

Тази Коледа чудесата правите Вие 4

 

Над 41 000 лева събра в подкрепа на най-малките „Тази Коледа чудесата правите Вие 4

40 социално отговорни компании от различни браншове подкрепиха организираната от фондация „За Нашите Деца“ в края на миналата година благотворителна кампания в подкрепа на най-малките деца в риск „Тази Коледа чудесата правите вие 4“. Каузата на кампанията ангажира и вдъхнови служителите на големи и малки организации, които сами организираха малки благотворителни събития в офиса, дариха средства и показаха своята съпричастност към това нито едно българско дете да не попада в изолацията на социалните институции, а да живее сигурно и обичано в семейство. Така по Коледа стотици хора успяха да допринесат за социалната промяна, която фондацията внася в живота на деца в риск от изоставяне, малчугани с тежки увреждания и такива в приемни семейства. Съвместните ни усилия ни донесоха над 41 хиляди лева, които ще бъдат инвестирани в подкрепа на уязвими деца и семействата им. 

По традиция  и тази година фондацията покани участниците в коледната кампания на специално празненство, на което представи постигнатите заедно резултати. С  удовлетворение и много усмивки, екипът н а „За Нашите Деца“ връчи грамоти на всички участници в Тази Коледа чудесата прави Вие" 4.

„Четвъртото издание на коледната ни кампания Тази Коледа чудесата правите Вие за поредна  година доказа, че в България има компании и екипи, които са ангажирани с детската кауза. За тях  Коледа е повод не само да бъдат със своите семейства, но и да направят всичко възможно повече  деца в риск или с увреждания, да прекарат също празниците в сигурна и развиваща семейна  среда. Благодаря на всеки един от служителите на 40-те компании, които се включиха в  кампанията и чрез своите дарения направиха така, че повече деца и техните семейства да получат  подкрепата, от която имат нужда. На тях искам да припомня цитата на Хауърд Зин: „Малки  действия, умножени по милиони хора могат да променят света!”. Чрез своя принос, всеки един от  нашите участници ще промени света на поне няколко деца, с които фондация „За Нашите Деца“  ще работи през 2017 година.“заяви Диляна Манева – мениджър „Корпоративна социална  отговорност и събития“ във фондацията.

 

В благотворителната капмания участваха компаниите:

Бон Марин - http://bonmarine.com

Димитров, Петров и Ко - http://www.dpc.bg/bg/

Мусала Софт - http://www.musala.com/

Агенция за събиране на вземанията ЕАД - http://www.theagency.bg/

Ей Ем Ай Комюникейшънс България - http://www.amic.bg

Honeywell - https://aerospace.honeywell.com

Infragistics - https://www.infragistics.com

Фюри Студио - http://furystudio.com

Ексес Софтуеър - https://www.xs-software.com

Конвой – Уорлд АД - https://www.convoybg.com

Тренквалдер - https://bg.trenkwalder.com/

ЕОС България - https://bg.eos-solutions.com

МенторМейт - https://www.mentormate.bg

CХG - https://cx-g.com

Border Concepts - https://borderconcepts.com

Bloomberg TV - http://www.bloombergtv.bg

България Он Еър - https://www.bgonair.bg

Британика - https://britanica-edu.org

Данон Сердика - http://www.danone.bg

Deichmann - http://www.deichmann.com/BG/

Ellie After - http://ellieafter.com/?lang=en

ING Bank - https://bg.ingwb.com/bg

Investor Media Group - https://www.investor.bg

Kinstellar - http://www.kinstellar.com

Компас - http://compass-bg.com/bg

Крестън БулМар - http://www.bulmar.com/bg

LR - https://www.lrworld.com/en/

Порше София Изток - https://www.porschesofiaiztok.bg/

Progress - https://www.progress.com/

Профи Кредит - https://proficredit.bg/contacts

Софийска Вода - http://www.sofiyskavoda.bg

CEO Club Bulgaria - http://ceoclub.bg/index.php/bg/

Тара Софт - http://tarasoft.bg/

Whirlpool - https://www.whirlpool.com/

 

 

Новини

Софийска вода

За поредна година централният офис на „Софийска вода“ АД  се изпълни с изкушаващите аромати на вкусни домашно приготвени ястия, които бяха част от коледния благотворителен обяд в подкрепа на инициативата на фондация "За Нашите Деца"- "Тази Коледа чудесата правите Вие“ 4.

От 2011 година дружеството подкрепя каузата на фондацията всяко дете да расте в семейство. Във всички офиси за обслужване на клиенти са поставени дарителски кутии, средствата от които се използват за превенция на изоставянето на бебета и подкрепата към семейства, които не се разделят с децата си въпреки трудностите. Преди 6 години „Софийска вода“ се включи и в кампанията за набиране на приемни родители на фондация „За Нашите Деца” и помогна за популяризирането на националната телефонна линия по приемна грижа. Като резултат над 500 души заявиха своя интерес да станат приемни родители.

Освен маркетинговите кампании, които дружеството организира през последните две години, неговите служители са и традиционен участник в коледната кампания на фондацията. На какво се дължи дълготрайният  интерес на „Софийска вода“ към нашите инициативи, както и какво ги мотивира да подкрепят каузата на нашата организация чрез различни механизми, попитахме Ивана Костадинова, представител на дружеството.

 - Г-жо Костадинова, „Софийска вода“ е сред постоянните дарители на фондация "За Нашите Деца". С какво Ви привлече фондацията?

 - Фондацията ни впечатли с преживяването. Преживяването на историите на децата, които са част от семейството на фондация „За Нашите Деца“. За „Софийска вода“, част от консорциума „Веолия“, благотворителността никога не е била въпрос на някакво задължение, годишен план или показност. Благотворителността е проекция на ценностната система на екипа от една страна, и основен приоритет на компанията като институция. Всички служители и ръководители в компанията откликват на подобни инициативи защото вярваме, че с общи усилия можем да направим нещо значимо за децата и тяхното по-добро бъдеще.

 - Вие сте традиционен участник в коледната ни кампания "Тази Коледа чудесата правите Вие". Коя от предложените инициативи избра тази година вашият екип? 

 - За поредна година служителите на „Софийска вода“ с радост приеха да участват в инициативите на кампанията "Тази Коледа чудесата правите Вие". В компанията работят хора в различни възрастови групи, интереси, образование. Интересното в случая е, че всички са любители на вкусните домашни гозби и десерти. Това пролича от броя участници, които готвиха за вкусния коледен обяд и тези, които дегустираха кулинарните изкушения.

 - Две поредни години „Софийска вода“ организира маркетингови кампании в подкрепа на нашата кауза. Бихте ли ни разказали повече за тях?

 - „Софийска вода“ организира няколкомесечни кампании “Подари си нов водомер и дари за истинско детство“. Чрез кампанията осигурихме 5% отстъпка за услугата доставка, монтаж и пломбиране на водомери и дарихме по 1 лев от всяка направена заявка. Това е просто една от многото ни прояви на социалната ангажираност и човешка грижа към уязвими нуждаещи се групи от обществото ни, каквито са децата.

Екипът на фондация „За Нашите Деца“ е признателен на „Софийска вода“ за доверието и подкрепата! Благодарение на компании и служители, които вярват, че всяко дете има право да изживее своето детство, заобиколено от обич, грижа и внимание, ние успяваме да постигнем трайна положителна промяна в живота на стотици деца и семейства всяка година

 

Бон Марин

Екипът на фирма Бон Марин, град Варна взе участие в коледната кампания на фондация "За Нашите Деца" като си организира благотворителен търг. 

По време на Коледното тържество на фирмата екипа подготви късметчета, които гостите имаха възможността да „закупят“  срещу дарена сума от тяхна страна. В края на месец декември служителите организираха и проведоха благотворителен Коледен търг в офиса на Компанията. Всички Коледни подаръци, които се получиха в офисите на Бон Марин бяха разиграни на търг между служителите и средствата отново се събраха в подкрепа на избраната кауза.

 

XS Software и Fury Studio

Софтуерните компании XS Software и Fury Studio се присъединиха към коледната кампания на фондацията – „Тази Коледа чудесата правите Вие“ 4. Екипът организира Коледен аукцион в офиса с наддаване за различни предмети, с който набра средства, за да може повече деца да не прекарат първите години от своето детство в институция, а в сигурна и защитена семейна среда. И двете компании всяка година традиционно  застават зад общозначими каузи.

Фюри Студио ООД е  българска гейминг компания с фокус над разработката на крос- платформени продукти.

Ексес Софтуер АД се занимава с разработването и публикуването на онлайн игри в световен мащаб. Игрите ни са преведени на над 30 езика, разпространени в повече от 80 държави, с над 35 милиона играчи по света.

 

Димитров, Петров и Ко 

Димитров, Петров и Ко се включиха в коледната кампания "Тази Коледа чудесата правите Вие" 4 като си организираха благотворителен търг и създадоха картички със свои детски снимки - Коледа от старите ленти. Снимките от детската градина, дори от детската ясла винаги напомнят за хубавите моменти от миналото и са добър повод да се засмеем в офиса. 

Екипа на адвокатското дружество набра сумата от 360 лева и благодарение на необичайния търг, който си организираха. Те наддаваха за празни кутии от обяд и по този начин всеки се сдоби с нова кутия и се включи в коледната инициатива в подкрепа на каузата на фондация "За Нашите Деца".

 

Партньори на кампанията:

 

Peika.bg

Sofia Airport Center

Българска Стопанска Камара

CEO Club

Ideas Lab

Студио KIPO