Каузата на "Тази Коледа чудесата правите Вие" 5

Фондация “За Нашите Деца” подкрепя родителите да не изоставят своите новородени и малки деца. Според изследване на фондацията, проведено през 2012 година, родители са изправени пред трудното решение да се разделят със своето новородено на ниво родилно отделение, поради бедност (75%)липса на подкрепа (48%)лоши битови условия (65%)умствени и психични затруднения на родителите (33%) и др.

Над 2700 случая на родители, които искат да изоставят децата си са открити от Агенцията за социално подпомагане през първите 10 месеца на годината. Повечето родители, които взимат това трудно решение го правят поради бедност, липса на подкрепа, лоши битови условия и други причини.

Ние от фондация „За Нашите Деца“ се стремим да гарантираме най-добрия интерес на детето – да расте в родното си семейство. Именно затова една от каузите на фондацията е предотвратяване на раздялата. Това е каузата и на тазгодишното издание на кампанията ни „Тази Коледа чудесата правите Вие!“. Със средствата набрани от кампанията, екипът на фондацията ще подкрепи семейства още в родилното отделение, за да не се разделят с децата си и да ги дарят с щастливо детство.
➡️Вижте повече в репортажа на Българска Национална Телевизия
http://bit.ly/2oCMhEL