Wacоm за участието си в коледната кампания

Каква е политиката на Wacоm за корпоративна социална отговорност? 

Wacom няма формална политика за корпоративната социална отговорност, но колегите ни имат желание да подкрепят различни каузи. Помагали сме на център за деца с аутизъм, социална кухня, за лечение на деца, организации на родители на деца с увреждания. Колегите откликват с радост на всяка инициатива със социална, екологична насоченост или в помощ на животни.

 

Коледа ли е времето, когато са най - активни служителите?  

Традиционно Коледният сезон е моментът, в който сме с най-близките си и можем да оценим важността на семейството и грижата един към друг и мотивацията да се помогне на някой в нужда е по-голяма.
Имаме и инициатива в други периоди от годината. Например за Баба Марта имаме базар за мартенички изработени от родители на деца с увреждания и тогава активността също е висока.

Коя от каузите на фондацията ви спечели? 

Колегите ни сами предложиха каузи и гласуваха коя да подпомогнем както и в предишни години. Вашата кауза и всички актуални проекти, по които работите, получиха подкрепа от колегите ни в България. Каузата на За нашите деца беше споделена и с всички колеги в Европа и ние сме радостни, че получихме и тяхната подкрепа.

Защо е важно да подкрепяме най-малките деца? 

Пълноценното развитие на децата от най-ранна възраст и осигуряването на сигурна семейна среда е задължително условие за изграждане на личност, уверена и способна да се справи с предизвикателствата на живота.
Ние вярваме, че това е основна мисия на обществото ни и трябва да се използват всички инструменти и възможности да се грижим за най-малките.

Какво си пожелавате за 2021 година? 

През новата година бихме искали да пожелаем много здраве и вдъхновение да помагаме като екип, за да правим промяна за повече хора в нужда!